Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Aflati cum va puteti imbunatati scoringul pentru a obtine un credit cu usurinta

Scoringul bancar nu este unul batut in cuie. Scoringul se modifica in functie de comportamentul vostru. Cand faceti o cerere pentru un card de credit, credit de nevoi personale, credit ipotecar sau alt tip de imprumut, creditorii vor solicita de la biroul de credit un raport pentru a stabili scoringul vostru. De ce fac asta? Ei au nevoie de scoringul vostru pentru a putea verifica daca sunteti persoane responsabile care iti vor rambursa ratele la timp.

Scoringul nu este un numar magic. Creditorii pot calcula acest scoring in mod diferit, folosind propriile formule bazate pe anumiti factori. Cu cat scoringul vostru este mai solid, cu atat reprezentati un risc mai scazut, si aveti sanse mai mari de a obtine un credit. Exista cinci factori cheie care va pot ajuta sa va imbunatatiti scoringul.

Plata ratelor

Prima si cea mai eficienta metoda de a va consolida scoringul este sa va platiti mereu ratele la timp. Chiar si o intarziere de cateva zile poate avea un impact negativ. O intarziere mai mare poate fi dezastruoasa pentru scoringul vostru. De aceea este vital sa va planificati si sa alocati din bugetul vostru suma ce trebuie platita ca si rata din timp. Daca folositi un cont bancar ce poate fi accesat online, va puteti seta avertismente sau chiar plati automate astfel incat sa nu uitati de data la care trebuie platita rata.

Verificarea periodica a raportului de credit

Este recomandat sa va verificati cel putin de doua ori pe an raportul de credit pentru a afla daca informatiile sunt corecte. Peste 70% din rapoartele de credit contin informatii eronate. Ati putea ramane umiti sa aflati cate greseli se pot strecura in raportul vostru de credit. Din cauza volumului mare de cereri, creditorii pot trimite catre Biroul de Credit informatii gresite, sau chiar pot uita sa trimita informatiile care in mod normal va pot ajuta. In tara noastra aveti dreptul sa solicitati gratuit un raport o data pe an. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati pagina oficiala a Biroului de Credit si sa completati un formular.

Reducerea datoriilor vechi

Reducerea nivelului de indatorare este una dintre cele mai rapide metode de a va consolida scoringul. Incercati sa mentineti nivelul datoriilor cat mai aproape de pragul minim pentru a fi siguri ca aplicatia voastra pentru un credit nou va fi acceptata. Cu cat datoriile vechi sunt mai scazute, cu atat puteti solicita o suma mai mare la urmatorul credit.

Numarul aplicatiilor pentru credite noi

Daca aplicati pentru credite noi de prea multe ori, scoringul vostru poate fi afectat negativ. Limitati-va atunci cand vine vorba de aplicatii noi si fiti atenti ce creditori, banci sau institutii de creditare nebancare alegeti.

Leave a Response