Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Aflati tot ce trebuie sa stiti despre creditele pe termen scurt

Creditele cu termen scurt se pot dovedi un real ajutor in anumite momente neprevazute pentru unii dar si capcane pentru alti debitori.

 

Unii oameni considera (din necunostinta de cauza) ca imprumuturile cu termen scurt trebuie evitate deoarece sunt greu de manevrat. Altii se folosesc de aceste credite ca si o sursa financiara pentru diverse achizitii. Atitudinea oamenilor fata de creditele cu termen scurt difera. Ca oamenii sa invete cum sa administreze astfel de credite, ei trebuie sa se informeze. Si tocmai acesta este scopul articolului nostru. Informarea asupra creditelor cu termen scurt, sau creditelor oferite “doar cu buletinul” asa cum mai sunt ele numite.

Primul si cel mai crucial aspect ce trebuie retinut este momentul oportun pentru a aplica o cerere de imprumut cu termen scurt.

 

Aceste imprumuturi sunt indicate atunci cand ramaneti fara bani dar in viitorul apropiat veti primi salariul sau suficienti bani astfel incat sa va acoperiti rata. In astfel de cazuri, creditul cu termen scurt se poate dovedi o adevarata salvare. Pe cealalta parte nu este indicat sa aplicati pentru acest credit cand aveti nevoie de un imprumut mare, pe o perioada lunga de timp.

Oamenii care sunt prudenti cu privire la creditele pe termen scurt pur si simplu nu cunosc beneficiile acestora. Este important sa puneti in balanta atat argumentele pro cat si cele contra pentru a lua o decizie rezonabila. Mai jos vom enumera beneficiile majore ale unui credit pe termen scurt.

Avantajele unui credit pe termen scurt

Viteza – Daca aveti nevoie urgenta de bani, creditele pe termen scurt sunt cea mai buna decizie. Creditorii de renume si de incredere fac tot posibilul sa ofere asistenta financiara intr-un timp cat mai scurt. De obicei dureaza intre 24 si 48 de ore pentru a oferi un astfel de credit. Desii unii creditori va pot promite un astfel de credit intr-o singura ora, va spunem cu siguranta ca este imposibil. Totusi, un termen de 24 de ore este suficient de bun.

Posibilitatea de a aplica online – Train in era digitala si aceasta ne ofera oportunitati la indemana tuturor, care ne permit sa facem totul online. Companiile si societatile financiare tin pasul cu acest trend de modernizare. Asadar, aproape fiecare persoana care are varsta minima legala implinita, poate aplica online pentru un credit cu termen scurt. Aceasta practica este la indemana, este mai rapida si mai usoara.

Abilitatea de a aplica pentru sume mari de bani – Un debitor care demonstreaza o atitudine responsabila poate aplica pentru sume din ce in ce mai mari, beneficiind de dobanzi din ce in ce mai mici. Evident, totul depinde de creditor. Cu toate acestea, nu exista nici un creditor care sa nu isi aprecieze clientii responsabili si seriosi.

Daca va ganditi ca un credit pe termen scurt este oi capcana, faceti de la inceput o mare greseala. Bineinteles ca exista si unele dezavantaje ale acestor credite si tocmai de aceea le vom enumera mai jos.

Dobanda ridicata – Creditele pe termen scurt sunt riscante pentru creditori. Pentru a se proteja de situatiile imprevizibile, creditorii aplica dobanzi ridicate pentru creditele pe termen scurt. Cu toate acestea, daca scoringul si istoricul vostru sunt solide, puteti beneficia de o dobanda mai scazuta.

Comisioane ascunse – Unii creditori tind sa ascunde comisioanele aditionale care pot surveni ulterior, dupa ce ati imprumutat banii. Daca aveti de-a face cu creditori profesionisti care si-au construit un renume pe piata, astfel de situatii nu vor fi intalnite. Bineinteles ca pot exista si in aceste cazuri comisioane, dar ele va vor fi prezentate inca de la inceput.

Posibil efect negativ asupra scoringului – Din pacate, daca intarziati sa va platiti ratele, scoringul vostru poate fi afectat negativ. Asadar, daca veti dori ca pe viitor sa aplicati pentru un alt credit, este posibil sa fiti refuzati. Totul depinde de comportamentul vostru actual. Platiti-va ratele la timp si veti avea doar beneficii!

Dupa cum ati observat, creditele pe termen scurt au atat avantaje cat si dezavantaje. Puneti in balanta tot ce ati citit in acest articol pentru a intelege mai bine cum sa administrati un astfel de credit. Creditele pe termen scurt necesita auto control din partea voastra. Daca nu sunteti siguri, mai bine indreptati-va atentia spre alt tip de credit. Adevarul este ca aceste credite pe termen scurt nu sunt de speriat si nu sunt nici complicate. Este important sa respectati cateva reguli si va puteti bucura de astfel de imprumuturi, cand aveti nevoie.

Leave a Response