Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Cardurile de credit vs. creditele de nevoi personale

Cardurile de credit si creditele de nevoi personale sunt doua surse financiare populare in zilele noastre si de aceea este important sa intelegeti care dintre ele este mai potrivit pentru anumite situatii.

Uneori in viata va puteti confrunta cu momente dificile in care aveti nevoie de bani pentru cheltuieli neasteptate, sau pentru achizitii diverse. Fie ca este vorba despre un eveniment important din viata voastra, o vacanta planificata din timp, cheltuieli medicale neprevazute sau nevoie de a renova casa, uneori bugetul vostru nu este suficient de mare pentru a le acoperi.

Exista doua modalitati de abordare a acestor necesitati: utilizarea unui card de credit, sau accesarea unui credit de nevoi personale. Pentru a va ajuta sa luati decizii inspirate, va vom prezenta avantajele si dezavantajele atat a cardurilor de credit cat si a creditelor de nevoi personale.

Cardurile de credit

Cardurile de credit sunt emise de institutii financiare precum banci sau societati de creditare. Aveti posibilitatea sa le utilizati pentru a cumpara produse si servicii in rate, pentru a cumpara bunuri din magazine sau pentru a extrage numerar direct de la un bancomat. Dobanda unui card de credit poate varia in functie de scoring, istoric, datorii mai vechi si alti factori. Dobanda tinde de obicei sa fie mai mare daca alegeti sa extrageti bani de pe cardul de credit de la bancomat, decat daca faceti cumparaturi direct din magazine. In continuare va vom prezenta avantajele si dezavantajele cardurilor de credit.

Avantajele cardurilor de credit

 • Acces usor – Chiar daca aveti un scoring mediu ar trebui sa reusiti sa obtineti cu usurinta si repede un card de credit.
 • Tarife speciale – Cardurile de credit ofera frecvent tarife reduse pentru anumite perioade de timp (dobanda 0%) la achizitiile facute direct de la comercianti.
 • Recompense – Cardurile de credit ofera de obicei recompense in numerar, puncte sau reduceri, pentru anumite achizitii mai insemnate.

Dezavantajele cardurilor de credit

 • Limita de credit redusa – Daca aveti un scoring slab sau un istoric scurt, creditorii va pot impune o limita de credit destul de redusa.
 • Costuri mari – Creditorii pot percepe dobanzi mult mai mari decat in cazul creditelor de nevoi personale. In plus unele carduri de credit presupun plata unor taxe anuale sau a altor costuri suplimentare. daca extrageti bani direct de la bancomat, dobanzile pot fi uriase.
 • Plata datoriilor – Daca detneti mai multe carduri de credit, pragul minim de plata cumulat poate fi mai mare decat in cazul ratelor unor credite de nevoi personale.

Cardurile de credit pot reprezenta o modalitate buna de a avea acces la o suma de bani in mod repetat, fara prea mare deranj. Aveti posibilitatea de a alege cat de repede veti rambursa imprumutul, atat timp cat faceti cel putin platile minime.

Creditele de nevoi personale

Creditele de nevoi personale nu sunt garantate de nici un bun si de obicei sunt mai scumpe decat creditele ipotecare deoarece creditorul nu are nici o siguranta ca isi va primi inapoi banii imprumutati. Puteti accesa credite de nevoi personale de la banci, societati de creditare online sau institutii nebancare. Pentru a obtine un credit de nevoi personale trebuie sa completati o cerere si sa furnizati informatii detaliate. Acestea vor fi analizate si in functie de gradul de risc creditul poate fi aprobat sau repsins. Mai jos vom detalia principalele avantaje si dezavantaje ale creditelor de nevoi personale.

Avantajele creditelor de nevoi personale

 • Costuri mici – In cele mai multe cazuri, dobanzile aplicate pentru creditele de nevoi personale sunt cu mult mai mici decat in cazul cardurilor de credit.
 • Consolidarea imprumuturilor – Puteti folosi banii imprumutati printr-un credit de nevoi personale pentru a va plati datoriile generate de un card de credit. Astfel veti scapa de dobanzile mari ale cardului de credit si veti ramane doar cu rata lunara a creditului de nevoi personale, care va fi mai scazuta.
 • Suma imprumutata – Suma imprumutata printr-un credit de nevoi personale poate fi semnificativ mai mare decat limita unui card de credit.

Dezavantajele creditelor de nevoi personale

 • Costuri mari pentru cei scu scoring negativ – Daca scoringul si istoricul vostru nu sunt tocmai intr-o stare perfecta, ratele unui credit de nevoi personale pot fi mai mari decat cele ale unui card de credit.
 • Perioada de asteptare – Creditorii au nevoie de un timp mai indelungat pentru a analiza un dosar de credit de nevoi personale. Pe cealalta parte, de cele mai multe ori cardurile de credit sunt acceptate pe loc.

Daca doriti un credit de nevoi personale puteti beneficia de o dobanda mai redusa si de o suma imprumutata mai mare. Totusi trebuie sa tineti cont ca pentru a primi un astfel de credit, scoringul vostru joaca un rol foarte important. In incheiere observam ca imprumutrile de nevoi personale sunt mai ieftine decat cardurile de credit, dar sunt mai greu de obtinut si nu ofera recompense sau acces imediat la bani. Cardurile de credit sunt mai usor de obtinut dar au o limita impusa iar dobanzile sunt mai mari. In functie de acestea ramane la aprecierea voastra ce tip de credit veti alege pe viitor.

Leave a Response