Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Credite cu dobanzi reduse

Fie ca aveti nevoie de o anumita suma de bani pentru a acoperi un deficit financiar sau doriti sa cumparati ceva anume iar economiile stranse nu va permit, obtinerea unui credit cu o dobanda scazuta se poate dovedi un adevarat colac de salvare.

 

Insa, creditele de nevoi personale sunt catalogate drept imprumuturi fara garantii sau ipoteci si tocmai de aceea, uneori sunt greu de accesat.

Un credit fara garantii este imprumut care nu este asigurat cu nici un bun de valoare precum o casa sau masina. Deoarece nu sunt garantate, aceste credite presupun dobanzi si comisioane mai mari decat in cazul creditelor ipotecare. Cu toate acestea exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a accesa un credit de nevoi personale cu o rata cat mai mica.

Imbunatatiti-va scoringul si istoricul

Daca stiti din timp momentul exact in care ve-ti avea nevoie de bani, puteti folosi acest lucru in avantajul vostru, astfel incat sa va imbunatatiti scoringul. Puteti face acest lucru platindu-va datoriile vechi. Abtineti-va si nu deschideti carduri noi de credit in perioada dinaintea imprumutului planificat. Un alt lucru important este sa verificati propriul raport inregistrat la biroul de credit pentru a corecta orice eroare sau greseala.

 

O simpla notare incorecta in raportul vostru de credit va poate costa mult. Nu uitati ca scotingul este principalul factor decisiv care va permite sau nu accesul la creditele fara garantie.

Folosirea unui codebitor

Daca scoringul sau istoricul vostru nu arata prea bine, puteti beneficia de un credit nou folosindu-va de ajutorul unei alte persoane care sa fie de acord sa semneze contractul de credit ca si coplatitor. Ca aceasta metoda sa fie eficienta, coplatitorul trebuie sa aibe un scoring si istoric suficient de puternic pentru a demonstra ca este capabil sa ramburseze imprumutul in cazul in care voi nu o veti mai face.

 

Intocmiti-va un plan de rambursare

Un ofiter bancar de credite va poate da o decizie favorabila in ceea ce priveste acordarea creditului daca dovediti cat mai clar ca sunteti in masura sa rambursati ratele lunare. De aceea este indicat sa intocmiti un raport si sa adunati toate documentatiile necesare (adeverinte de venit, cheltuieli, extrasuri de cont, etc.) pentru a demonstra abilitatea voastra de a rambursa banii imprumutati. Cand urmeaza sa acorde un credit, creditorii vor sa se asigure ca sunteti in masua sa va paltiti ratele fara sa intampinati dificultati financiare. Este de asemenea benefic sa prezentati un istoric cat mai lung in ceea ce priveste locul vostru de munca, fara perioade mari de inactivitate.

 

Evitati creditele cu termeni dezavantajosi

Este indicat sa evitati creditele de nevoi personale care implica plata unor comisioane si taxe substantiale. De exemplu, unii creditori va pot impune comisioane de rambursare anticipata in cazul in care doriti sa va achitati datoria mai devreme decat era stabilit initial. Altii percep comisioane de analiza, de retragere a banilor sau taxe de administrare a contului. Nu in ultimul rand este important sa va interesati daca creditul accesat presupune plata obligatorie a unei asigurari. Un creditor cu reputatie trebuie sa va dea in scris toate costurile potentiale asociate cu un credit. Nu semnati contractul de credit fara a-l citit in intregime.

Leave a Response