Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Creditele pe termen scurt

Creditele pe termen scurt se pot dovedi a fi ca o “mana salvatoare” pentru unele persoane, dar in acelasi timp se pot transforma intr-o adevarata capcana pentru altii. Unii considera ca aceste credite pe termen scurt reprezinta o “unealta” financiara folositoare, demna de luat in considerare. Altii adopta o atitudine diferita si se feresc de astfel de credite. Creditele pe termen scurt pot diferi de la o persoana la alta. Adevarul este ca oamenii trebuie sa invete cum sa se foloseasca de aceste credite, in avantajul lor.

Primul si cel mai important lucru de care trebuie sa tineti mereu cont, este momentul oportun pentru a aplica pentru un credit pe termen scurt. Aceste credite sunt eficiente si recomandate atunci cand aveti nevoie urgenta de o suma modesta bani, pe care ii puteti inapoia la urmatorul salariu. Pe intelesul tuturor aceste credite sunt o adevarata salvare doar atunci cand sunteti siguri ca le puteti rambursa intr-un timp scurt. Nu va folositi de un astfel de credit atunci cand aveti nevoie de sume mari, pe care le puteti rambursa doar in perioade lungi.

Persoanele care se fereasca de creditele pe termen scurt, pur si simplu nu le cunosc avantajele. Este important sa cantariti atat beneficiile cat si dezavantajele acestor tipuri de credite, pentru a putea lua o decizie rezonabila. In continuare vom enumera avantajele majore ale creditelor pe termen scurt.

  1. Viteza – Daca aveti nevoie urgenta de bani in numerar, creditele pe termen scurt pot fi cea mai buna decizie. Creditorii de incredere fac tot ceea ce pot pentru a va oferi asistenta cat mai repede posibil. De obicei un credit pe termen scurt poate fi acordat chiar si in 24 de ore. Bineinteles ca vor exista si unii creditori care va pot promite banii in cateva ore, pentru a va atrage cu oferta lor. Totusi acest lucru este imposibil. Cu toate acestea, un termen de acordare a banilor de 24 de ore, nu este deloc o optiune rea.
  2. Posibilitatea de a aplica online – Traim in era digitala care ne ofera diverse oportunitati si ne permite sa facem foarte multe lucruri online. Societatile financiare tin pasul cu vremurile si cu tehnologia. Prin urmare orice persoana care are indeplinita varsta minima (18 ani) poate aplica pentru credite online pe termen scurt.
  3. Abilitatea de a aplica pentru sume mai mari in viitor – O persoana care demonstreaza o atitudine responsabila va putea aplica pentru sume din ce in ce mai mari, cu dobanzi din ce in ce mai mici, in viitor. Evident, totul depinde si de creditor. Este bine de stiut ca nu exista nici un creditor care sa nu aprecieze clientii responsabili si seriosi. Mai mult decat atat, ei isi indreapta atentia tocmai spre astfel de tipuri de persoane.

Asadar, daca pana acum ati considerat ca toate creditele pe termen scurt reprezinta o capcana, v-ati cam inselat. Bineinteles ca exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont inainte de aplicati pentru un credit pe termen scurt.

  1. Dobanzile ridicate – Creditele pe termen scurt se numara printre cele mai riscante imprumuturi pentru creditori. Pentru a se proteja pe ei insisi de situatiile imprevizibile, creditorii obisnuiesc sa fixeze dobanzi ridicate pentru creditele pe termen scurt. De aceea multi oameni se confrunta cu aceasta problema.
  2. Comisioane si taxe ascunse – Unii creditori va pot ascunde unele taxe si comisioane, pe care vi le vor dezvalui doar in momentul in care ati semnat deja contractul de creditare. Daca alegeti doar profesionisti, si aici ne referim la creditori de incredere, veti evita astfel de situatii neplacute. La toate tipurile de credite exista unele taxe si penalitati, dar daca platiti ratele la timp, veti fi scutit de plata acestora.
  3. Riscul unui efect negativ asupra istoricului – Din pacate, asa cum probabil stiti deja, intarzierile la plata ratelor afecteaza negativ istoricul si scoringul vostru. Ca rezultat, in viitor veti fi refuzat categoric atunci cand veti dori sa aplicati pentru un nou credit. De aceea, plata ratelor la timp este extrem de importanta!

Leave a Response