Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Creditul de nevoi personale vs. creditul cu plata saptamanala

Creditele cu plata saptamanala si creditele de nevoi personale sunt folosite pentru diverse cheltuieli sau achizitii pe care nu vi le puteti permite prin alt mod.

 

Uneori este greu de prezis momentul in care veti avea nevoie urgenta de bani. Alteori stiti din timp ca trebuie sa faceti rost de bani pentru o vacanta, renovare sau achizitie, dar pur si simplu nu reusiti. Creditele de nevoi personale si creditele cu plata saptamanala reprezinta doua modalitati diferite de a obtine bani.

 

Aceste doua tipuri de credite se diferentiaza prin suma totala oferita, perioada de rambursare si costuri. In urmatorul ghid va vom ajuta sa intelegeti diferentele dintre aceste doua tipuri de credite.

Creditele de nevoi personale

Un credit de nevoi personale de la o banca nu este asemanator cu un credit ipotecar sau un credit auto deoarece nu implica folosirea unei garantii (casa sau masina), si prin urmare, daca nu rambursati imprumutul, banca nu poate profita de aceste bunuri. Creditele de nevoi personale sunt procesate in termen de cateva zile. Pentru a obtine un astfel de credit aveti nevoie de cateva documente, declaratii fiscale, adeverinta de venit si un buletin.

 

Banca evalueaza scoringul si istoricul vostru pentru a decide daca va acorda sau nu creditul. Dobanzile sunt acceptabile iar perioada de rambursare nu depaseste cinci ani.

Avantajele unui credit de nevoi personale

  1. Dobanda scazuta – Creditele de nevoi personale au dobanzi mult mai scazute decat creditele cu plata saptamanala si de aceea sunt o optiune buna atunci cand aveti nevoie de bani.
  2. Consolidarea altor datorii – Creditele de nevoi personale pot fi folosite pentru a va consolida alte datorii, precum cardurile de credit, care de obicei au dobanzi mai ridicate. Asadar, puteti folosi acest tip de credit pentru a va plati alte datorii mai vechi, dar mai scumpe.

Dezavantajele unui credit de nevoi personale

  1. In anumite cazuri, creditele de nevoi personale pot avea dobanzi mai ridicate decat alte tipuri de credite (cardurile de credit). Daca aveti nevoie de bani pentru a face o achizite scumpa, este indicat sa alegeti un card de credit care va ofera dobanda 0 pentru o anumita perioada de timp.
    2.Proces de aprobare mai lung – Deoarece creditorul trebuie sa evalueze toate documentele prezentate, dureaza de obicei cateva zile bune pana cand creditul de nevoi personale va fi aprobat.

Creditele cu plata saptamanala

Imprumuturile cu plata saptamanala sunt credite cu dobanda mare, oferite pe termen scurt, care trebuie rambursate de cele mai multe ori, saptamanal. Astfel de credite sunt menite sa ajute persoanele care trec prin momente dificile din puncy de vedere financiar. Creditorii care ofera imprumuturi cu plata saptamanala evalueaza istoricul clientului in campul de munca, contul bancar si venitul pentru a stabili o limita de credit initiala, care poate creste ulterior daca clientul se va comporta cu responsabilitate.

Pentru persoanele care au un scoring bancar negativ, creditul cu plata saptamanala se poate dovedi o solutie viabila, deoarece se bazeaza pe alte circumstante decat pe istoricul clientilor. Pentru a obtine un astfel de credit trebuie doar sa completati o cerere si sa indepliniti anumite conditii standard (sa aveti cetatenie romana, sa aveti peste 18 ani, sa fiti angajati, sa aveti un cont bancar valid si sa aveti salariul virat direct in acest cont).

Avantajele unui credit cu plata saptamanala

  1. Nu este necesar un istoric de creditare – Puteti obtine acest imprumut chiar daca nu aveti un istoric bogat.
  2. Suma imprumutata poate fi mica – Puteti obtine un credit cu plata saptamanala de doar cateva sute de lei, in timp ce creditele de nevoi personale se ofera doar pentru sume mai mari.

Dezavantajele unui credit cu plata saptamanala

  1. Dobanda semnificativ mai mare – Persoanele care aplica adesea pentru credite cu palta saptamanala tind sa plateasca mai mult pe dobanzi decat suma imprumutata.
  2. Puteti fi prinsi intr-o capcana a datoriilor.

Leave a Response