Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Doriti un credit? Atentie la aceste 10 aspecte!

Aplicarea pentru un credit urgent in timpuri economice dificile deschide poarta pentru unele escrocherii din partea unor creditori.

 

Majoritatea creditorilor si bancilor sunt de incredere si nu actioneaza intr-un mod neprofesionist. Aceste banci si creditori au in vedere satisfacerea nevoilor clientilor si au scopul de a oferi cele mai bune produse si servicii de pe piata. In cazul in care creditorul nu este cunoscut sau este unul anonim, pot aparea diverse scenarii potential daunatoare.

Daca aveti optiuni de imprumut limitate din cauza unui scoring sau istoric negativ, sau nu sunteti familiarizat cu procesul de creditare, fara voia voastra puteti creste probabilitatea de a fi pacalit atunci cand doriti sa obtineti un credit.

 

Cu putina informatie si intelegere, voi ca si solicitanti va puteti proteja si puteti recunoaste creditorii sarlatani.

  1. Umflarea (marirea) dobanzii practicate – Dobanda oferita pentru un imprumut de la un creditor trebuie sa fie competitiva cu dobanzile primite de la alti creditori sau banci. Unii creditori pot profita de solicitantii care au un scoring negativ, si la percep dobanzi mai mari, care depasesc media normala.
  2. Plati in avans – O banca sau un creditor reputabil nu va va cere plati in avans sau alte comisioane pentru a procesa sau pentru a completa aplicatia pentru un credit.
  3. Apeluri nesolicitate – Evitati creditorii care va suna pe telefon fara sa solicitati acest lucru sau va trimit mesaje pe casuta de email cu invitatii speciale pentru a aplica la un anumit credit. De multe ori acestia pot fi sarlatani care doresc sa sustraga informatii personale precum codul numeric personal, seria sau numarul de buletin.
  4. Creditorii care descurajeaza prospectarea pietei – Creditorii onesti recunosc importanta prospectarii pietei si compararea ofertelor. Aplicantii trebuie sa se gandeasca de doua ori si sa se fereasca de creditorii care va descurajeaza sa cautati alte oferte, in alte parti. Acest creditori pot avea practici de imprumut neloiale sau imorale si pot profita de debitorii care au nevoie urgenta de bani.
  5. Creditori a carora adresa sau locatie nu poate fi verificata – Bancile de incredere si companiile de creditare trebuie sa aibe o adresa fizica, un numar de telefon si un website de rpezentare. Indiferent daca lucrati cu un creditor online sau offline, solicitati acestuia informatii privind locatia dupa care verificati-o.
  6. Amenintari cu actiuni juridice – Solicitantii de credite au dreptul sa refuze oferta de creditare a unei banci si sa foloseasca serviciile oferite de alta banca. Unii creditori incearca sa sperie aplicantii cu amenintari juridice, fara sa aibe de fapt, o baza solida pentru acest lucru.
  7. Tactiti de presiune – Solicitantii trebuie sa evite bancile si creditorii care fac presiuni asupra lor pentru a imprumuta sume mai mari decat isi pot permite sa plateasca. Aceste banci sau creditori sunt axati si concentrati doar pe propriul interes si profit.
  8. Datele personale – Nu este indicat sa divulgati datele voastre personale unui creditor decat in momentul in care ati acceptat deja o anumita oferta si sunteti siguri de pasul pe care urmeaza sa-l faceti.
  9. Garantarea unui credit inainte ca acesta sa fie acceptat – Bancile sau creditorii nu pot garanta obtinerea unui anumit credit fara ca mai intai sa verifice scoringul si istoricul vostru.

10 . Furnizarea unui contract de credit sau a altor documente in alb. Aplicantii nu trebuie niciodata sa semneze documente in alb sau contracte de credit pe care nu au fost stipulate toate conditiile, termenii, suma imprumutata, dobanda si rata lunara. Daca un creditor sarlatan obtine semnatura voastra pe un documente in alb, acesta poate completa ulterior orice termeni diferiti fata de informatiile furnizate initial.

Leave a Response