Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Greseli ce trebuie evitate atunci cand aplicati pentru un credit ipotecar

De cele mai multe ori, din cauza entuziasmului creat de cumpararea unei case noi, oamenii au tendinta de a uita cateva lucruri esentiale despre creditul ipotecar.

 

Mai jos vom enumera cinci greseli ce trebuie evitate cu orice pret atunci cand va ganditi sa aplicati pentru un credit ipotecar.

Multe persoane nu cauta mai multe oferte la creditori diferiti

Multi oameni raman blocati pe prima oferta vazuta. Este o tendinta comuna ca persoanele ce doresc sa aplice pentru un credit ipotecar sa isi indrepte atentia doar asupra bancii la care au conturi active. In timp ce aceasta optiune poate fi una convenabila, s-ar putea sa nu fie cea mai buna.

 

Amintiti-va faptul ca un credit ipotecar este un angajament pe termen lung si de aceea trebuie sa gasiti o oferta care sa va aduca cele mai multe beneficii si cea mai mica dobanda.

Cautati cat mai multe oferte la cat mai multi creditori si nu uitati ca nu doar dobanda conteaza ci si alte taxe sau comisioane. Chiar si o diferenta de cateva zecimale in procentul dobanzii va poate ajuta sa economisiti bani frumosi. De aceea este foarte important sa cercetati atat fizic cat si in mediul online cat mai multe oferte de creditare.

Multe persoane uita de avans

Este un fapt cunoscut ca pentru a acorda un credit ipotecar, creditorii nu ofera spre imprumut valoarea totala a casei. Toti creditorii, fara exceptie solicita un avans de pana la 20% din pretul de achizitie, in timp ce restul sumei este furnizata de ei.

 

Cu toate acestea, cumparatorii uita adesea acest lucru si il realizeaza doar atunci cand aplica pentru credit. Cand li se cere avansul, acestia dau din umeri. Nu are rost sa aplicati pentru un credit ipotecar daca nu aveti stransi banii pentru avans.

 

De exemplu, daca doriti sa cumparati un apartament de 40.000 de euro, trebuie sa aveti un avans de cel putin 8.000 de euro. Restul de 32.000 de euro va reprezenta imprumutul pe care banca sau creditorul vi-l poate acorda. Daca nu aveti acest avans, trebuie sa asteptati pana cand veti economisi suficienti bani, sau va puteti indrepta atentia spre un apartament al carui pret sa fie mai mic, astfel incat si avansul sa fie mai mic.

Multe persoane nu stiu diferenta dintre o dobanda fixa si una variabila

Dupa cum ii sugereaza si numele, dobanda fixa ramane aceeasi pe intreaga durata a creditului ipotecar, in timp ce dobanda variabila se poate modifica in viitor in functie de mai multi factori. In timp ce o dobanda fixa va poate oferi un sentiment de siguranta si certitudine, puteti pierde ceva bani in cazul in care dobanzile scad in viitor. Bineinteles, daca alegeti dobanda variabila (care de obicei este mai redusa), trebuie sa va ganditi si la riscul ca aceasta va putea sa creasca. Astfel, ambele tipuri de dobanzi au atat argumente pro cat si argumente contra. Prin urmare este imperativ sa va ganditi de doua ori inainte de a lua decizia finala.

Multe persoane uita de costurile aditionale

Din cauza grabei si a entuziasmului, de multe ori oamenii uita sa ia in considerare costurile suplimentare sau comisioanele ce pot aparea (comisioane de acordare, comisioane de analiza, taxa de evaluare, taxe notariale, etc). Cititi cu atentie contractul de credit si luati in calcul toate aceste taxe si comisioane atunci cand va calculati rata lunara.

Multe persoane nu intreaba de asigurarile ce sunt impuse la unele credite ipotecare

Multi creditori includ in mod automat asigurari de viata in contractele de credite ipotecare. Acest lucru inseamna ca lunar, pe langa rata ce trebuie platita, va trebui sa platiti si aceasta asigurare. Desi aceasta asigurare este foarte utila in cazul unui accident nefericit ce paote surveni in viitor, pe de alta parte costurile pot creste semnificativ. De aceea aceasta decizie nu este usor de luat si trebuie gandita cu atentie.

Avand in vedere ca in ultimii ani dobanzile creditelor ipotecare au scazut considerabil, sectorul imobiliar a primit un impuls. De aceea cei ce doresc sa aplice pentru un credit imobiliar au toate motivele sa se bucure intrucat isi pot indeplini acum dorinta de a avea propria casa. Insa este nevoie de multa prudenta deoarece un credit ipotecar este un angajament serios pe termen lung.

Leave a Response