Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Imprumuturi pentru toti

Oamenii asociaza de obicei creditele si imprumuturile cu dificultatile financiare, cheltuielile excesive sau cu somajul. Este important de inteles ca un credit, un imprumut sau datorie nu este intotdeauna un lucru rau.

 

Bineinteles ca fara atentie si responsabilitate este usor sa alunecati intr-o asa-zisa capcana a datoriilor. Pe celalalta parte imprumutarea unor sume poate fi o operatiune simpla care va poate oferi o oarecare libertate financiara.

Cea mai importanta diferenta dintre creditele bune si creditele rele este reprezentata de modul in care cheltuiti banii obtinuti printr-un imprumut. Destinatia banilor este reprezentata de investiti sau achizitii nefolositoare? Cand un creditor va verifica istoricul si scoringul el doreste sa vada modul in care ati mai folosit alte credite mai vechi si daca investiti in viitorul vostru. Mai jos am pregatit o lista de tipuri de credite care sunt considerate avantajoase de cele mai multe ori.

 

Creditele pentru educatie

Un credit pentru studii este o investitie in viitorul vostru iar ca rezultat se va transforma intr-un salariu mai mare pe viitor. Atat timp cat aveti in minte un plan clar si venituri suficiente pentru a rambursa ratele lunare, creditorii vor vedea cu ochi buni acest imprumut si va vor considera o persoana responsabila.

Creditele pentru casa

Un credit ipotecar este unul dintre cele mai mari imprumuturi pe care romanii le fac de-a lungul vietii lor. O proprietate este una dintre cele mai bune investitii atat timp cat nu cumparati la suprapret pe durata unei cresteri bruste a pietei imobiliare. Daca cumparati cu intelepciune, casa voastra poate fi cea mai inspirata achizitie, ajutandu-va sa salvati sute de lei pe care i-ati fi platit pe chirii. Mai mult decat atat, odata cu trecerea timpului pretul caselor creste incontinuu, si tocmai de aceea, un credit ipotecar este vazut ca si o investitie sigura.

 

Creditele pentru afaceri

Imprumutarea unor sume de bani pentru extinderea afacerii voastre (sau pentru pornirea unei afaceri noi) este de obicei punctul de plecare spre succes. Desigur ca exista si alte alternative precum cautarea unui investitor, dar pentru cei mai multi antreprenori obtinerea unui imprumut de afaceri este cea mai realista optiune. Atat timp cat afacerea voastra este in crestere si va tineti de planul de rambursare, acest credit poate fi considerat mai mult o investitie decat o datorie.

Creditele rele sau neinspirate nu au nevoie de prea multe explicatii. Printre aceste imprumuturi se numara cele inutile si nesustenabile. Mai jos am alcatuit o alta lista cu anumite credite care, daca sunt accesate fara un plan si un scop clar, se pot dovedi problematice si ar trebui evitate.

 

Cardurile de credit

In ultimii ani romanii folosesc din ce in ce mai mult cardurile de credit. Folosirea unui card de credit pentru retragerea unor sume de bani direct de la bancomat nu este deloc utila deoarece dobanzile sunt uriase. Cardul de credit este rentabil doar daca il folositi pentru achizitii in rate atunci cand puteti beneficia de oferte cu dobanda 0. Daca nu folositi un card de credit cu responsabilitate va puteti trezi blocat in datorii. Este important sa va platiti datoriile in intregime in fiecare luna pentru a evita cresterea brusca a dobanzii. Cea mai buna solutie de a evita astfel de probleme este de a incasa salariul direct pe card, astfel incat datoria sa fie platita automat.

Creditele de nevoi personale

Obtinerea unui credit de nevoi personale poate fi mai dificila decat obtinerea unei sume de bani prin folosirea unui card de credit. Intr-un fel acest lucru este benefic deoarece aveti timp sa va ganditi de doua ori inainte sa actionati. Pentru a va putea bucura de un astfel de credit, trebuie sa aveti un motiv bun de a-l accesa si un plan de rambursare bine pus la punct.

 

Creditele pentru masina

Deoarece masinile se depreciaza in fiecare zi, un astfel de credit poate fi considerat nerentabil. Este putin probabil sa va numarati printre acei oameni care reusesc mereu sa vanda masina la un pret mai mare decat a cumparat-o, pentru a-si achizitiona una mai noua. Incercati sa economisiti bani pentru a cumpara o masina, si “nu va intindeti mai mult decat va permite patura”. Daca totusi alegeti un credit pentru masina, faceti cateva calcule si intocmiti-va un plan de rambursare care sa se incadreze in veniturile voastre lunare. Masina visurilor voastre nu va fi niciodata apreciata daca va va baga in datorii.

Leave a Response