Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Creditul rapid, cunoscut in toate tarile mapamondului sub diverse denumiri, reprezinta cea mai simpla si facila cale de a primi un imprumut intr-un timp foarte scurt, fara a fi nevoie sa acceptati conditiile riguroase impuse de banci.

Asa cum este sugerat si in numele lui, creditul rapid este un imprumut ce se poate acorda pentru un timp scurt. De cele mai multe ori, creditul rapid este ideal in situatiile in care apar cheltuieli neprevazute si aveti nevoie urgenta de bani. Imprumutul rapid trebuie rambursat de cele mai multe ori intr-o perioada relativ scurta, de la cateva zile la cateva saptamani. Multi creditori ce ofera imprumuturi rapide doresc ca rambursarea banilor sa fie facuta imediat dupa primirea salariului.

De aceea, sumele de bani oferite ca si imprumut rapid nu depasesc un anumit prag. Pentru a va face o idee, ganditi-va la un astfel de credit rapid ca la un imprumut al unei sume de bani de la un apropiat, prieten sau membru al familiei, pana la primul salariu, cand veti restitui banii. Atat metoda de obtinere a unui imprumut rapid cat si procedura de rambursare este foarte usoara si rapida.

Daca in mod normal, un credit conventional oferit de o banca necesita multa birocratie, timp de analiza si diverse garantii, in cazul unui credit rapid totul se simplifica. Pentru un imprumut rapid cerintele sunt minime iar aprobarea creditului are loc intr-un timp foarte scurt. Deseori se intampla ca aplicantul sa primeasca aprobare imediata, putandu-se bucura de bani pe loc.

Dupa cum am specificat si mai sus, creditele rapide nu necesita nici o garantie si din acest motiv, pentru a-si acoperi riscurile, creditorii impun dobanzi putin mai ridicate. Totusi, daca este sa luam in calcul ca sumele imprumutate nu sunt foarte mari iar perioada de rambursare este redusa, dobanda nu va fi foarte mare. Imprumutul rapid este destinat persoanelor ce intampina situatii neprevazute si au nevoie de o anumita suma pentru a le rezolva.

Beneficiile unui imprumut rapid

  • Documentatia necesara pentru aprobarea unui imprumut rapid este minima. In cele mai multe cazuri este suficient sa prezentati doar cartea de identitate, fara a aduce o adeverinta de venit de la angajator.
  • Nu sunt necesare garantii! Puteti opta pentru un imprumut rapid fara a sta cu frica ca riscati sa va pierdeti casa daca nu reusiti sa inapoiati banii la timp.
  • Aprobare imediata. Dupa cum am specificat si mai sus, imprumutul rapid se aproba intr-o perioada scurta de timp, de la cateva minute pana la maxim cateva zile. De altfel, exista pagini online unde puteti aplica pentru un imprumut rapid completand un simplu formular, in cateva minute.
  • Flexibilitate. Atunci cand aplicati pentru un imprumut rapid, creditorul nu va pune intrebari referitoare la destinatia banilor. Puteti face orice doriti cu banii obtinuti printr-un credit rapid.
  • Dobanda avantajoasa. Desi dobanda poate fi putin mai ridicata decat in cazul creditelor clasice, in cazul imprumuturilor rapide dobanda este fixa. Astfel veti rambursa o suma fixa, fara ca aceasta sa creasca din cauza unor factori externi.
  • Istoricul bancar. In cazul imprumuturilor rapide, creditorii nu iau in calcul daca mai aveti sau nu alte credite. Exista creditori ce ofera imprumuturi rapide chiar daca apareti ca si “rau platnici” la Biroul de Credite.

Imprumut rapid online

Deoarece in ziua de astazi timpul este foarte pretios, pentru scurtarea timpului de aplicare pentru un imprumut rapid, majoritatea companiilor ofera clientilor posibilitatea de a obtine un credit online. Traim in era digitala si orice se poate face din fata calculatorului. Astfel imprumuturile se obtin rapid, prin simpla completare a unui formular online. Banii pot fi virati ulterior direct in contul vostru, iar rambursarea se poate face tot electronic, indata ce veti primi salariul.

Criterii de eligibilitate pentru un imprumut rapid

Fiecare creditor dispus sa ofere un imprumut rapid are anumite conditii pe care aplicantii trebuie sa le indeplineasca. Unul din cele mai importante criterii de eligibilitate face referire la venitul clientului. Acesta trebuie sa poata dovedi ca are un venit lunar, indiferent care este acesta (salar, pensie, etc.), pentru a putea rambursa suma imprumutata.

Daca in cazul marilor banci clientul este nevoit sa duca o adeverinta de venit completata de catre angajator, in cazul unui imprumut rapid creditorul poate verifica venitul clientului direct din baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sau pe baza unui extras de cont. Toate aceste operatiuni sunt menite pentru a scurta timpul de asteptare si acordare a imprumutului. Este bine de stiut ca suma ce poate fi imprumutata este legata de venitul vostru lunar. Indiferent de creditorul sau compania aleasa, este necesar sa aveti un venit care sa atinga un anumit prag minim, astfel incat creditul rapid sa va fie aprobat.

Printre alte conditii se mai numara si varsta aplicantului. Acesta nu trebuie sa fie mai tanar de 18 ani sau mai batran de 75. De asemenea, clientul trebuie sa detina un buletin valabil, si sa aibe resedinta pe teritoriul tarii noastre.

Alegerea unui imprumut rapid

Pentru a alege un imprumut rapid care sa satisfaca nevoile voastre financiare si pentru a alege cea mai buna oferta, este foarte important sa cercetati piata si sa comparati ofertele mai multor creditori. Multi creditori ofera conditii speciale celor care opteaza pentru prima data pentru un imprumut rapid, precum credite fara dobanda, perioada de rambursare extinsa, etc. Luati in considerare toate costurile si conditiile impuse de catre creditor si asigurati-va ca sunt clar stipulate in acordul de creditare. Nu uitati sa cititi si sa luati in calcul orice informatie importanta precum dobanda, data la care trebuie rambursat imprumutul rapid, penalitati la intarziere, etc.