Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Strategii pentru a obtine un credit pentru afaceri

In mod normal o companie sau intreprindere ar trebui sa se bazeze pe propriul capital pentru a se dezvolta si pentru a finanta alte investitii. Insa acest lucru este valabil pentru companiile puternice care au reusit deja sa-si infinga radacinile in pamant.

 

Din pacate afacerile “tinere” care au nevoie de capital pentru a acoperi unele investitii sau unele decalaje sezoniere au nevoie de alte surse de finantare.

In timp ce unii isi indreapta atentia spre atragerea de investitori, majoritatea nu au alta sansa decat sa aplice pentru un credit de afaceri.

 

Cu cat sunteti mai pregatiti inainte de a face un astfel de imprumut, cu atat veti fi mai siguri ca veti gasi ceea ce cautati. Mai jos sunt cateva strategii de care trebuie sa tineti cont daca va ganditi sa aplicati pentru un credit de afaceri.

Stabiliti-va clar obiectivele in ceea ce priveste creditul

Luati-va oricat timp este necesar pentru a identifica motivul datorita caruia aveti nevoie de un imprumut si de ce suma aveti nevoie. Indiferent daca ofiterul bancar de credite va intreaba sau nu acest lucru, va ajuta sa sa determinati daca un astfel de credit si termenii stabiliti printr-un contract de credut ay sens, care este costul total al creditului si daca vi-l permiteti, si nu in ultimul rand, de cat de repede aveti nevoie de bani.

Evaluati cu onestitate starea afacerii voastre

O evaluare si o comparatie intre starea actuala a afacerii voastre si starea necesara a unei afaceri pentru a obtine un imprumut este un pas strategic care nu trebuie ignorat. Profilul afacerii voastre, creditele personale, vechimea in afacere si starea actuala a acesteia vor avea un impact major si pot face diferenta dintre suces si refuz categoric.

Creditorii traditionali precum bancile tin cont de scoringul bancar, de vechime si de garantii pentru a se asigura ca sunteti un client de incredere astfel incat sa va imprumute o anumita suma pentru afacere. Din fericire, daca nu aveti succes la banca, nu inseamna ca nu puteti primi un imprumut din alta parte. Exista numerosi creditori online care ofera imprumuturi pentru afaceri mici care nu implinesc anumite criterii stricte impuse de banci.

Cautati diverse oferte si optiuni inainte de a aplica la o banca

Majoritatea afaceristilor viziteaza bancile locale atunci cand au nevoie de un imprumut. De ce ? Deoarece de-a lungul timpului si-au creat o anumita legatura si relatie cu bancile. Bancile pot fi optiune buna pentru unii oameni, dar societatile de creditare nebancare sau creditorii online pot fi o solutie mai inteleapta pentru altii. Cautati cat mai multe oferte si nu va avantati la primul creditor iesit in cale.

Pregatiti toate documentele

Inainte de a merge la un creditor trebuie sa aveti documentele pregatite si cat mai multe detalii cu privire la situatia financiara a afacerii voastre. Daca creditorul ajunge sa inteleaga mai multe despre afacerea voastra doar uitandu-se printre acte, decat stiti voi insiva, este foarte posibil ca acel imprumut sa va fie refuzat. Este esential sa intelegem ca pentru a construi o afacere de succes si pentru a identifica oportunitatile de finantare, trebuie sa fim bine pregatiti si sa ne cunoastem situatia noastra financiara. Unii creditori doresc sa vada proiecte si planuri detaliate, declaratii de profit, pierderi si estimari. Altii vor dori sa vada declaratii fiscale sau bancare. Sa aveti pregatite toate aceste documente si rapoarte este o strategie care va poate duce cu un pas mai aproape de implinirea visului vostru.

Leave a Response