Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Trei tipuri de credite pentru consumatorul modern

Cu ceva vreme in urma, acum foarte multi ani, oamenii nu aveau datorii. Au existat timpuri cand oamenii achizitionau diverse bunuri cu banii in mana.

 

Cardurile de credit nici macar nu existau. Imprumuturile erau destinate doar pentru achizitia unor bunuri a carora valoare crestea pe termen lung, precum casele. Foarte putine persoane foloseau creditele pentru a cumpara alte bunuri sau servicii. Toata lumea stia ca nu este bine sa ai datorii, si toti se conformau. Tocmai de aceea debitorii aveau o reputatie proasta.

 

In acele timpuri, pentru a obtine un imprumut, orice persoana mergea la banca, iar acolo toti se cunoasteau intre ei. Clientul se aseza la discutii cu directorul bancii sau ofiterul bancar, se dezvaluia motivul imprumutului, iar daca acesta inspira incredere, obtinea banii doriti. Toate acestea se intamplau inainte de secolul 21. Odata cu trecerea timpului, creditele, care erau anterior considerate un lux pentru unii sau servicii inutile pentru altii, au devenit dintr-odata de o importanta vitala. Mai jos vom enumera si explica trei tipuri de credit ale omului modern si modul in care acestea pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra situatiei voastre financiare.

Imprumuturile bancare

In ziua de astazi orice banca, chiar si agentia bancara din cartierul in care locuiti, ofera credite. Diferenta este ca acum totul este strain pentru voi, iar angajatii nu mai sunt atat de familiari precume erau odata. Astazi este foarte putin probabil sa legi o relatie de prietenie cu cineva de la banca. Totul este restrictionat. Mai mult decat atat, problemele si incertitudinea in ceea ce priveste economia au impins bancile intr-o situatie in care au limitat drastic fondurile pentru credite.

Consumatorii trebuie sa indeplineasca cerinte stricte, sa-si dovedeasca credibilitatea si responsabilitatea, sa plateasca dobanzi mari si comisioane. Odata ce un credit este aprobat, dureaza o anumita perioada pana cand banii sunt eliberati. In zilele noastre bancile ofera credite cu sau fara garantie. Creditele cu garantie necesita asigurarea imprumutului cu un bun de valoare. In astfel de cazuri dobanda practicata de catre banca este mai mica, iar aplicatia este aprobata cu o mai mare usurinta decat la un alt tip de credit, deoarece banca poate prelua posesia bunului in cazul in care nu va mai permiteti sa platiti.

 

Pe cealalta parte, creditele fara garantie sunt mai riscate pentru banca, deoarece imprumutul nu este asigurat cu nici un bun. Din acest motiv, dobanzile practicate de catre banci sunt mai mari, iar scoringul vostru trebuie sa fie mai mult decat perfect. De multe ori va puteti trezi in situatia in care aveti nevoie de un codebitor pentru a obtine un astfel de credit.

Cardurile de credit

Cardurile de credit par sa ofere cea mai simpla cale catre un imprumut rapid. De exemplu, daca aveti nevoie de o canapea noua si nu aveti banii necesari economisiti, poate fi convenabil si atractiv sa platiti folosind cardul de credit. Atata vreme cat sunteti in masura sa rambursati suma imprumutata cat mai repede (pentru a evita dobanzile ridicate), atunci cardul de credit se poate dovedi o optiune buna si inspirata. Cardurile de credit necesita disciplina si nu trebuie folosite pentru a cumpara bunuri sau servicii pe care nu vi le permiteti.

 

Creditele pe termen scurt

Dupa cum ii sugereaza si numele, creditul pe termen scurt poate fi considerat ca si un imprumut mic ce trebuie rambursat la urmatorul salariu. In mod tipic, sumele oferite prin acest tip de credit sunt reduse si de multe ori trebuie sa oferiti creditorului acces la contul vostru bancar pentru ca acesta sa poata retrage suma imprumutata odata ce va fi disponibila. Pe scurt, acest credit trebuie platit in totalitate intr-o perioada scurta de timp.

 

Daca dintr-un oricare motiv nu aveti suficienti bani pentru a acoperi rambursarea sumei imprumutate, veti fi nevoiti sa imprumutati din alta parte, pentru a nu trage ponoasele. Oamenii care recurg la acest tip de credit pot fi prinsi intr-un ciclu nesfarsit de imprumuturi, cu dobanzi si taxe astronomice.

Leave a Response